Sendikadan Kuzey Sekreterliği Hakkında Valiliğe Suç Duyurusu
06 Haziran 2017, Salı

Sağlık Sen İzmir Şube Başkan Özgür Yıldırım,  İzmir Kamu Hastaneler Kurumu Kuzey Sekreterliği yöneticileri hakkında kamu kaynaklarının kişisel menfaatler için kullanıldığı iddiasıyla İzmir Valiliği’ne suç duyurusunda bulundu.  

İzmir Kamu Hastaneler Kurumu Genel Sekreterliği’nde kamu kaynaklarının usulsüz olarak kullandığını öne süren Başkan Yıldırım,  sekreterlikte çalışan bazı yöneticilerin kamu araçlarını şahsi işleri için de kullandığını öne sürdü. Daha önce yaptıkları basın açıklamalarıyla yetkilileri uyardıklarını ifade eden Yıldırım, “İzmir Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri daha önce yaptığımız basın açıklaması neticesinde kamu kaynaklarının usulsüz olarak kişisel menfaatler için kullananları uyarmış ve bu tür kullanımlar son bulmuştur. Artık ilgili kişiler işe gelip giderken kamu araçlarını değil kendi araçlarını kullanmaya başlamışlardır.  Bu gelişme bizleri sevindirmiş, ancak iki yıllık usulsüz kullanım için sorumluları hakkında hiçbir işlem yapılmamış, soruşturma açılmamıştır. Sayın Sekreterlik bu usulsüzlükler ile ilgili hiçbir işlem yapmayacak mıdır? Kamu kaynakları, iki yıl boyunca usulsüz kullananların yanına kar mı kalacaktır. Sayın Genel Sekreter bu usulsüzlüğün hesabını neden sormamaktadır” dedi.  

En Riskli Sekreterlik 
Bahse konu usulsüzlüklerle ilgili gerekli soruşturmanın açılması ve sorumlularının cezalandırılması için  05.06.2017 tarihli dilekçemiz ile İzmir Valiliği’ne başvuruda bulunduklarını kaydeden Yıldırım, “Sayın Valiliğin bu çapta bir usulsüzlükle ilgili bu usulsüzlüğü gerçekleştirenler menfaat sağlayanlar ve üzerini örtenler için gerekli soruşturmayı gecikmeksizin başlatacağına olan inancımız tamdır.  Diğer yandan İzmir Kuzey Genel Sekreterliği insan kaynakları birimindeki görevlendirme, atama ve yapılan iş ve işlemlerdeki plansız programsız ve kamu yararı dışındaki işlemlerin yanı sıra,  bakanlığın verilerine göre 89 Genel sekreterliğin bulunduğu Kamu Hastaneler Kurumunda finansal risk analizindeki değerlendirmeleri  2012 yılında 43. Sırada başlayan Kuzey Sekreterliği, daha önceki Genel Sekreter döneminde 22. Sıraya yükselmiş, ancak son dönemde plansız ve programsız yapılan iş ve işlemler nedeniyle, 2016 yılına ilişkin sıralamada 30. Sıraya düşmüştür. Şu an ki finansal risk analizinde de Genel sekreterlikten mali açıdan  en riskli 3. Sekreterlik olmuştur. Bu mali tablo bu güne kadar Sağlık çalışanlarına verilen sembolik ek ödemenin daha da düşeceği ve hatta ek ödeme alamayacağımız anlamına gelmektedir” diye konuştu.

“İzmir’in en büyük ve yetkili sendikası olarak, bundan böyle İzmir Kuzey Sekreterliğinin, basın birimine göstermiş olduğu ilgi ve alakayı, insan kaynakları ve Mali Hizmetler birimine de göstermelerini tavsiye ediyoruz” diyen Yıldırım, “Çünkü burada asıl mağdur olan hizmet sunumunu yapan sağlık çalışanları ve  hizmeti alamayan vatandaşımızdır.   Bu vesileyle, dünyaya örnek olan sağlık sistemimiz ve Hükümetimizin bu yöndeki başarılı çalışmalarına gölge düşüren  sağlık bürokratlarının gözden geçirilmesini Sağlık Bakanımızdan önemle talep ediyoruz” dedi.

 

PAYLAŞ :