SAĞLIK-SEN İZMİR 1 NOLU ŞUBESİ 15/12/2018 DİVAN TOPLANTISI
17 Aralık 2018, Pazartesi

Memur – Sen Konfederasyonuna bağlı Sosyal Hizmet ve Sağlık Çalışanları Sendikası (Sağlık – Sen) izmir 1 No’lu Şubesi’nin divan toplantısı yapıldı. Toplantıya Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Abdül Aziz Aslan da katıldı.

 

Premier Best Western Hotel’de gerçekleştirilen divan toplantısında konuşma yapan Sağlık – Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım ‘Değerli dostlar, kıymetli yol arkadaşlarım;  Temmuz Olağan Genel Kurul sonrasında bir ve bütün olarak Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının hak ve emek mücadelesi için yine ve yeniden ‘Bismillah’ dedik. Bizler aile bilinciyle varız. Birlikteliğe inanır, samimiyetten güç alırız. Her zaman söylüyoruz, emek veren tüm çalışanlarımız için yapılacak çok iş, kat etmemiz gereken çok yol var’ diyerek tüm üyelerine seslendi.

 

Başkan Özgür Yıldırım’ı büyük coşku ile dinleyen Sağlık – Senliler, başkanlarının ‘Bu zamana kadar sadece yetki dönemlerinde üye hesabı yapan sendikacılık anlayışlarını yıktık. Yetki için değil, emek verip, alın teri dökenlerin yanında olmak için  varız. Bizler çalışan, üreten, bilgilendiren kısacası sağlık çalışanlarının kısık çıkan seslerini haykıran bir ekibiz. Sağlık – Sen İzmir  1 No’lu Şubesi sadece yedi kişilik yönetim kurulundan oluşan bir ekip değildir. İlçe Başkanından Temsilcisine, Kadın Kollarından Genç Sağlık-Sen’e, Engelsiz Komisyonundan Bilim Proje Ekibine toplamda yüz elli kişilik bir yönetim kuruluyuz’ sözlerine alkışlarla karşılık verdi.

 

‘Bizde kesinlikle benliğe yer yok’ diyen Başkan Özgür Yıldırım biz olmanın önemine vurgu yaparak, ‘Biz olmadan iyinin en iyisi olmaz. Biz olmayanla da işimiz olmaz. Şiarımız bellidir. Haktan, hukuktan, adaletten ve doğruluktan vazgeçmeyeceğiz. Bir olmazsak, bütün olmazsak, güçlü olmazsak 28 Şubat’ı ve hain 15 Temmuz’ları yaşatmak isteyenler yine ve yeniden olacaktır. Doğru olanın yükü ağır olur. Bugün yalanla, iftirayla fitne sokmak, ülke gündemini değiştirmek isteyenler de olacaktır. Tıpkı daha dün Prof. İbrahim Emiroğlu Hoca’ya yapılan itibar suikastına da birlik olarak müsaade etmeyeceğiz.

‘Ne Adamlığımızdan Ne De Adanmışlığımızdan Vazgeçmeyeceğiz’

Bu yüzden saflarımızı da daha da sıklaştırmamız itibar cellatlarına da, eyvallah etmememiz gerekiyor. Memur- Sen ailesi olarak, Sağlık- Sen’in de her platformda duruşunu sergilemeye devam edeceğiz. Şunu net ifade ediyorum; ne adamlığımızdan ne de adanmışlığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Mevlana’nın dediği gibi, ‘Tut ki Ali’den miras kaldı Zülfikar, sende Ali’nin yüreği yoksa Zülfikar neye yarar?’ Bizlere Akif İnan’dan mirastır Memur – Sen’ dedi.

 

‘Bizler yürekli Akif İnan’lar gibi davasına inanmış kişiler olmayacaksak ne başkanlık, ne temsilcilik ne de üyeliğin bir anlamı yoktur’ diyen Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, ‘Memur – Sen’in erdemliler hareketi olduğunu unutmayınız. Erdemli olmak; doğru olmaktır, samimi olmaktır, haktan, adaletten ve eşitlikten vazgeçmemektir. Nasıl dünyanın en değerli varlığı insansa, insanların en değerlisi erdemli olanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle bizler İzmir’de olduğu gibi tüm Türkiye’de yetkili olmanın yanında etkili sendikacılığı da sergilemek ve her şeyden önce samimi olmak zorundayız.

Ne aldatan olacağız ne aldanan. Tüm temsilcilerime ve İlçe Başkanlarıma sesleniyorum;

Siz de Akif İNAN`ların cesareti olduğu sürece Sağlık –Sen  No’lu Şubesi olarak şahsım ve yönetim kurulum, dağ gibi arkanızdayız. Bunu unutmayınız’ dedi.

Sağlıkta dönüşümün mimarları olan sağlık çalışanlarının zor durumda olduğunu belirten Başkan Özgür Yıldırım, ‘Evet değerli arkadaşlar, bizler sağlık çalışanlarıyız. Yani sağlıkta dönüşümün mimarı olanlar. Hasta memnuniyetini yüzde 39’dan yüzde 78’e çıkaran bir ekibiz. Ne yazık ki hasta memnuniyeti artarken biz sağlık çalışanlarının memnuniyeti düşünülmedi. Artan iş yükü, döner sermaye adaletsizliği, yıpranma payının eksik ve yetersiz oluşu, 3600 ek göstergenin akıbetinin belli olmayışı, idari hizmetler kadrosunu yıllardır bekleyen yardımcı hizmetler kadrosundaki arkadaşlarımızın mağduriyeti. 2014 yılından sonra, lisans tamamlama haklarının verilmemesi, maaşlarımızdaki gelir ve damga vergileri ve daha niceleri’ diyerek taleplerini şu şekilde sıraladı;

Sağlık – Sen İzmir 1 No’lu Şubesi olarak haklı taleplerimizi yerine getirecek olursak;

  1. 2014 yılı sonrası mezunların lisans tamamlamadan faydalanmasını istiyoruz.
  2. Ömrünü tamamlamış performansa dayalı ek ödeme yönetmeliğinin değişmesi, daha adil bir sisteme geçilmesini istiyoruz.
  3. Hastaneler üzerinde her yıl artan giderlerin karşılığında SUT fiyatlarının 15 yıldır artmamasının önüne geçilmesini istiyoruz.
  4. Yıpranma payının beş yıla bir yıl olması ve geriye dönük yapılmasını istiyoruz.
  5. 3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını istiyoruz.
  6. İHK bekleyen YHK (hizmetli) arkadaşlarımız için artık yeter diyoruz. Mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.
  7. Maaşlarımızdan gelir ve damga vergisinin kaldırılmasını istiyoruz.
  8. Büyükşehirlerde özellikle EAH’lerinde çalışan arkadaşlarımız için özel hizmet tazminatı istiyoruz.
  9. Toplu taşımada sağlık çalışanlarının da indirimden yararlanmasını istiyoruz.
  10. 4+2 sözleşmeli personele yapılan haksızlığın giderilmesi, bu durumun 3+1 şeklinde olmasını talep ediyoruz.
  11. Özellikli birim statüsünde bulunan palyetif servislerinde çalışanların nöbet ücretlerini yüzde 50 artırımlı almalarını istiyoruz.
  12. Acil servise hizmet eden fakat fiziki şartlardan dolayı acil servis sınırları içinde olmayan röntgen, laboratuvar ve servis çalışanlarına özellikli birimden döner sermaye ve yüzde 50 artırımlı nöbet ücreti istiyoruz.
  13. Sağlık çalışanlarının birinci dereceden yakınlarını hastaneye götürürken refakat etmesinden dolayı refakat izni verilmemekte ve yıllardır ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Refakat ettiği dönemde idari izinli sayılmalarını istiyoruz.
  14. Tüm sağlık çalışanları adına maaşlarımıza enflasyon farkının yetmeyeceği gibi seyyanen zam istiyoruz.

Her daim sağlığın ekip işi olduğunu dile getiren birlik olmanın önemine vurgu yapan Başkan Yıldırım, ‘Evet değerli arkadaşlar, sendikacılık gönül işidir. Bakın Bakara Suresi 207. Ayetinde der ki; ‘İnsanların öylesi de vardır ki, Allah’ın rızasını kazanmak için kendilerini feda eder.’ Bizler de sendikacılık kimliğimizle hak için, adalet için her şeyden önemlisi Allah rızası için kendini feda edenlerden olma umudundayız. Vefayı bilen, karşılık beklemeyen her daim yanımızda olan, gerek uzaklaştırıldığım dönemde gerekse seçim sürecinde vefasından ve samimiyetinden zerre kadar sağmayan kıymetli teşkilatıma, değerli delegasyonumuza ve birbirinden değerli önceki dönem yönetim kurulu kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ederim.

Son olarak değerli genel Başkan Vekilim ve Genel Başkan Yardımcılarım bizler bir sene öncesinden tüm teşkilatımızla şu cümleleri haykırdık;

Teslimiyet politikalarını gömdük. Köprüleri yıktık Gemileri de yaktık. Bedeli ne olursa hedefimize yürümekten vazgeçmeyeceğiz dedik. Çıkmış olduğunuz bu yolda, teşkilatım ile birlikte yanındayız. Yolunuz açık kılıcınız keskin olsun’ diyerek Genel Başkan Vekili ve Genel Başkan Yarımcılarına günün anlam ve önemine dair kılıç hediye etti.

Başkan Yıldırım, ‘Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyor, divan toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum’ cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 




PAYLAŞ :