Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şubemizin Kadın Kolları Komisyonu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi.
19 Temmuz 2023, Çarşamba

 

Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şubemizin Kadın Kolları Komisyonu Bilge ÖZKAN başkanlığında, komisyon üyeleri Emine Atalay, Nurşen Yılmaz, Arzu Doğan Birkan, Nazik Öztürk, Nihal Karakuş, Hanife Bakar eşliğinde Akparti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı DİLEK YILDIZ BÜYÜKDAĞ'I makamında ziyaret etti. 

Görüşme sonrası, Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Kadın Komisyonumuz, Uzm. Hemşire Bilge ÖZKAN başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya komisyon üyeleri Emine Atalay, Nurşen Yılmaz, Arzu Doğan Birkan, Nazik Öztürk, Nihal Karakuş ve Hanife Bakar eşlik ettiler. 

 ‘’Türkiye Yüzyılında, Güçlü Türkiye, Güçlü Kadın ilkemizle, kadın her zaman kadının gücüdür.’’ diyen ÖZKAN, ‘’Sağlık alanında çalışan tüm kadınların sorunlarını önce dinleyeceğiz, akabinde konuşacağız ve çözümler önereceğiz. Bilinmelidir ki cinsiyetlere atfedilen rollerden meslekler de etkileniyor. Zor ve ağır şartlarda ifa ettiğimiz mesleğimiz kadın olarak daha da zorlaşıyor. Sağlık alanında çalışan kadınlara şefkat, yardımseverlik, sempati ve kutsallık vasfı yükleniyor. Oysa tıp, hemşirelik ve diğer sağlık profesyonelleri bilimsel temellere dayandırılmış, akademik altyapısı olan profesyonel mesleklerdir’’ dedi.

Sağlık-Sen merkez yönetiminin ve kadın komisyonlarının kadın çalışanları gözeten, onlara özel yaklaşımlar geliştiren, kadının gücünü artıran yaklaşımlarda bulunmalarının, bu örgütlenmelerin anahtar noktası olduğu vurgulandı.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :