DİKİLİ'DE TAŞIMALI SAĞLIK SİSTEMİ
12 Ocak 2017, Perşembe

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Özgür Yıldırım, 25 yataklı Dikili Devlet Hastanesi’nin ilçeye hizmet veremediğini söyledi. Yıldırım, “Yaz aylarında nüfusu 400 bine ulaşan Dikili’ye bu hastane yakışmıyor. Hastalar 28 kilometre ilerideki Bergama Devlet Hastanesi’ne sevk ediliyor. İlçeye ek bina yapılıp, uzman hekim ve yatak sayısı artırılarak sorun çözülmeli” dedi. 

Dikili’ye yıllardır hizmet veren Dikili Devlet Hastanesi’nin artan yerleşik ve turist nüfusunu taşıyamadığını vurgulayan Yıldırım, “Dikili Devlet Hastanesi’nde ameliyat yapacak, vatandaşı muayene edecek hekim bulamıyoruz. Vatandaşlar da kaliteli sağlık hizmeti alamadığı için ya Menemen’deki özel hastanelere gidiyor ya da Bergama Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Ne yazık ki İzmir’in güneydoğusu bu bölgedir. Maddi imkanları olmayan vatandaş ne yapsın” diye konuştu. 

ÇÖZÜM EN AZ 75 YATAK 

Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliği’ne göre hastanenin en az 75 yataklı olması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Bununla beraber 17 uzman hekim hizmet verebilecek. Bu uygulama gerçekleştiği takdirde önümüzdeki 10 yıl için Dikili’deki sağlık sistemi rahatlamış olacak. 75 yataklı bir hastane beraberinde Çandarlı’da bir semt polikliniği getirmiş olacak. Bunun sayesinde vatandaş sağlık hizmeti için çevre ilçelere gitmemiş, hizmet vatandaşın ayağına gelmiş olacak” diye konuştu.

HASTANE YOLU DERT DOLU 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile başlayan ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’yla” birlikte yurt genelinde atağa kalkıldığını söyleyen Yıldırım şöyle konuştu; “Dikili Devlet Hastanesi’nin yerinde sayması üzücü bir durum. Bununla beraber Dikili Belediyesi’nin de hastaneye giden dar ve bozuk yolları bir türlü onarıp genişletmemesi düşündürücüdür. Unutulmalıdır ki bu yollardan her gün ambulanslar acil hasta taşımaktadır. Dikili Belediye Başkanı çözüm noktasında elini taşın altına koymalıdır. Özellikle kış aylarında yaşanan sıkıntı için dar ve dik yolların genişletilmesi ve düzenlenmesi amacıyla defalarca başvurulmasına rağmen; Dikili Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi kör, sağır ve dilsizi oynamaktadır. Dikili’de yaşayan vatandaşlara uygulanan bu zulmün sona ermesi adına herkes elini taşın altına koymalı. Biz STK olarak çalışanın hakkı ve hukukunun yanı sıra bu tür kent sorunlarının bir an önce giderilmesi adına gerekirse imza kampanyası başlatacağız.”

 

PAYLAŞ :