SAĞLIK ÇALIŞANLARI ROBOT DEĞİL
12 Ocak 2017, Perşembe

Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde hemşire sayısının yeterli olmadığını ve sorunları beraberinde getirdiğini ifade etti.

Mevcut çalışanların aşırı yoğunlukta görev yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, :Ağustos ayında hemşire takviyesi yapılması yönünde uyarmıştık. Ancak uyarılarımızın dikkate alınmayışı, ameliyathanelerde hemşirelerin yetersiz oluşuyla ameliyatların yetiştirilemediği, rutin ameliyatların nöbete kaldığı ve iş yükü ciddi anlamda arttığı için son noktaya gelindiğini gördük. Söylemeye devam edeceğiz; Biz sağlık çalışanları robot değiliz. Hastaneye acil hemşire takviyesi yapılmalıdır.

“YOĞUN BAKIM AÇMAK ÇÖZÜM DEĞİL”

“Karşıyaka ve Çiğli devlet hastanelerindeki kadroların aktarılmasıyla faaliyete geçen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde yeterli sayıda personelin olmayışı nedeniyle çalışanlar beklenen performansı sağlayamıyor. Ayrıca yorgunluk ve yoğunlukla beraber çalışanlar psikolojik olarak tükeniyor” diyen Yıldırım, “Personel olmadan yoğun bakımlar işlemeyecek. Ağustos ayında yaptığımız uyarının üzerinden 4 ay geçmesine karşın geçici görevlerle takviye yapıldığını, taşıma suyla değirmen dönmeyeceğini çok iyi görüyoruz. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde kriz patlak vermiştir. Ameliyatlar yetiştirilemiyor” diyerek tabloyu özetledi.

“HASTA MAĞDUR OLSUN İSTEMEYİZ”

Hastanede 33 ameliyathane hemşiresi olduğunu söyleyen Yıldırım, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “33 ameliyathane hemşiresinden gün aşırı nöbette olanlar var. Nöbette olanları çıkardığımızda gündüz çalışan hemşire sayısı 22 kişi. 11 ameliyat salonunda 22 hemşire çalışıyor. Ameliyatlar 1 saat ile 6 saat arasında değişiyor. Hemşireler dinlenmeyi bırakın, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldi. Burada sorunun çözülmesi için en az 45 hemşire olması gerekiyor. Sağlık Sen olarak hastaların mağduriyetini hiçbir zaman istemeyiz. Mağdur olmaları bizim çözümümüze katkı sağlamaz.”

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Yıldırım, Sağlık Bakanlığından personel sayısı konusunda daha duyarlı davranmasını istediklerini de belirterek, “Sağlık turizmini hedefleyen İzmir’de sadece Çiğli’de değil diğer hastanelerde de personel sayısı artırılmalı. Bu, tayin dönemleriyle değil, KPSS yoluyla yeni atamalarla yapılmalı ve Sağlık Bakanlığının personel sayısı konusunda daha duyarlı ve samimi olmalarını bekliyoruz”

 

PAYLAŞ :